Den digitala skogen

I Mistra Digital Forests podd Den digitala skogen får du lyssna till spännande gäster som diskuterar digitalisering i skogsbruket.

– Vi testar en ny form i vårt kommunikationsarbete och jag är jätteglad för de intressanta samtalen som podden resulterade i. Många tankar har fötts som vi tar med oss i vårt fortsatta arbete inom Mistra Digital Forest, säger Sverker Danielsson, programchef för Mistra Digital Forest tillika programledare för podden.

Tillgängliga avsnitt:

Hur påverkas forskningen av samhällsdebatten och hur fri är forskningen idag inom skog och skogsbruk? Det är frågor som diskuteras i första avsnittet av podden Den digitala skogen.

Gästar gör:
Charlotte Bengtsson, vd Skogforsk
Göran Ericsson, dekan vid fakulteten för skogsvetenskap vid SLU
Maria Wetterstrand, vd Miltton Europe

 

Hur kan skogsbruket genomgå en digital transformation och vad ger det för nya möjligheter? Det är frågor som diskuteras i del två av Den digitala skogen.

Gästar gör:
Jan Åhlund, tidigare skogsbrukschef, Holmen Skog
Daniel Nylén, universitetslektor på Swedish Center for Digital Innovation (SCDI) vid Umeå universitet

 

Hur kommer framtidens skogsbruk se ut? Och vilka värden ska framtidens skogsbolag leverera? I detta avsnitt av Den digitala skogen bjuds du som lyssnare på en framtidsspaning.

Gästar gör:
Erik Willén, Stora Enso

Per Edström, Mittuniversitetet & Mistra Digital Forest

 

Hur har företagens teknikutveckling sett ut under forskningsprogrammet Mistra Digital Forests fyra första år? Vad är på gång hos skogsföretagen inom digitalisering och vilken typ av skogsbruk kan vi förvänta oss i framtiden?

Gästar gör:

Lovisa Haglöf, chef för strategi och utveckling på Stora Enso
Magnus Bergman, chef för teknik och digitalisering på SCA Skog